Buat Duit

Wednesday, December 22, 2010

Apasal?

Salam Pagi.
Entah apa kena pagi ni , 2 kali entry termasuk silap. Belum apa2 dah keluar.
Sebenarnya hari ni nak cerita ttg makan.sebab byk makan badan dah naik . Kain dah ketat.Ayoo...Apa jadi cuti sebulan di rumah asyik masak , makan ,masak , makan. Gas pun tak sampai 2 bulan dah habis. Selalu kalau hari biasa dekat 4 bulan baru kena ganti baru. Kalau hari bekerja lauk beli aja di kantin sekolah. Tinggal masak nasi aja. jadi kuranglah guna dapur tu.

Pagi masak kuih lain , petang kuih lain. Anak2 ramai kat rumah macam2 oder nak makan.  Tetamu pun silih berganti musim cuti ni. Jadi banyaklah memasak dan makan-makan.

Antara yang aku dah masak beberapa hari ini. .



Pagi ni masak apam pisang dan bihun goreng menjamu tetamu yang ada di rumah . Pak Long Naim sekeluarga dari Sabah.


Tenghari semalam siakap 3 Rasa.





Resepi apam pisang koko dan apam pisang di atas ikut resepi dari blog Yatie yang rajin memasak. Terima kasih Yatie yang selalu berkongsi resepi.

Babai . Sampai ketemu lagi.

7 comments:

  1. Sesiapa yang masuk sudilah kiranya tinggalkan jejak . nanti saya buat followup.

    ReplyDelete
  2. Wah! Apam pisang koko tu nampak sedaplah kak....Mungkin nanti boleh cuba ni..:)

    ReplyDelete
  3. rajin sggh akak masak...hehehhe...nampak sedap lak tu..

    ReplyDelete
  4. yus:tq . kalau nak resipi ada klik entry apam pisang koko. kalu nak buat muffin pun boleh. Tapi letak dlm acuan kertas tu ...sedap dan gebu.

    ReplyDelete
  5. sally:nak makan kena la masak. hjn2 ni cepat ja lapar.

    ReplyDelete
  6. Salam Nieda,
    Cantik dan gebus gebass apam pisang tu....sedapkan...

    ReplyDelete
  7. sedap. buat jamu tetamu di rumah.thanks Yatie bagi resepi.

    ReplyDelete