Buat Duit

Monday, April 25, 2011

HARI NI ,PEREMPUAN KENA PANDAI PANDU KERETA , KALAU TAK...

Sekarang  kalau perempuan tak tahu pandu kereta memang rugi. Nak ke hulu ke hilir tak kan nak tunggu cik abang balik kerja. Setakat nak keluar shopping tak kisah lah. Kalau anak sakit , suami ada boleh bawa. Kut2 si suami sakit demam tengah malam buta , camno ha.Nak tunggu ambulans mai ambik atau nak panggil teksi, atau nak call jiran sebelah.Ha, kan susah.

Nak p kerja pun susah. Nak menumpang kawan. Kalau kawan tu cuti pulak. Macam mana pulak kita. Kalau setakat MC sehari bolehlah cover. Kalau member tu cuti 3 bulan, kita pulak nak cuti setahun.

Perempuan hari ni, bukan pelik ke sana kemari memandu sorang diri.Tapi yang pelik hari ni , perempuan yang tak tahu bawa kereta sorang diri. Memandu kereta satu keperluan untuk hidup. Kalau sehari tak pegang stereng ... bukan akulah.

Pedulikan suami Si Zizi Ezete tu cakap tentang wanita yang memandu cuai ke apa bala.

Ada bukti??

3 comments:

  1. betul tu akak..senang kalo boleh drive sendiri. Saya pulak cuma takat hantar & ambik anak sekolah aje..tp kat sini pencen terus bwk keta :-)

    ReplyDelete
  2. salam

    mmg,klu sehari tk pegang stereng leh demam dibuatnya.masa dlm pantanglah saat yg mencabar coz tak dapat kuar rumah,apatah lagi nk pegang stereng.bila abis pantang je, kunci kete ambik dulu.lepas gian.tapi bab2 kete ni mmg aout.bawak je reti.hihiii.

    ReplyDelete
  3. LL: Bila balik Msia tentu boleh drive sendiri balik kan.

    Chempaka Aziz: Betul tu, masa cuti berpantang mmg boring sbb tak boleh jalan2.Macama manalah org nak cuti 3 bln. @ bln pun dah jenuh berkurung.

    ReplyDelete