17 May 2011

Buat Bawang Goreng Sendiri Lagi sedap.



Tengahari tadi buat bihun sup. Barang-barang dan rencahnya yang lain dah dibeli. Daun sup , kiub ayam, punjut sup semua lengkap. Tang bawang goreng pula tak beli. Akhirnya , kena buat sendiri.

Stok bawang banyak kat rumah jadi tak ada masalah goreng sendiri.

Mula-mula kupas bawang dan basuh. Kemudian potong guna alat yang ada pisau di tengah tu supaya cantik dan sekata .



Dah siap, gaul dengan tepung beras . Tak payah letak air. Gaul bagi rata. Panaskan api , goreng.

Hasilnya lebih rangup dan sedap makan dengan semua jenis sup . Sekejap ja  dah habis sebalang tu.

3 comments:

  1. mmg sedap yg buat sdri punyer.dulu selalu gak buat.la ni..M lebih..hihii.yg beli tu klu smpan lama bau berkapang sedikit.tp tk pakai lak resipi tepung beras tu.tu info baru tu.

    ReplyDelete
  2. Ni pun sebab malas nak kluar kedai dah .Tu kena buat sendiri.

    ReplyDelete
  3. oo mcm tu buat nya.. tima kaseh la kasi resipi. boleh try nanti

    ReplyDelete