Buat Duit

Wednesday, June 1, 2011

Imigresen Malaysia



Semalam ke Pejabat  Imigresen untuk buat pasport anak lelaki yang akan  ikut ke Indonesia Ahad  ni. Masa pergi dulu anak-anak ku ini pergi dengan pasport berkelompok . Minima dalam 18 orang satu group. Sekarang tak ada lagi kaedah ini.

Harga pasport pun murah dah sekarang. Bagi kanak-kanak macam mereka ni hanya RM 150 untuk 5 tahun. Ok lah tu.Kalau banyak kali nak travel untunglah.

Perkhidmatan sangat sukses. Dalam masa lebih kurang 1 jam pasport siap. Kalu dulu 6 bulan baru siap. Canggih masa sekarang. Segala-galanya benda boleh dipercepatkan.

3 comments:

  1. bestnya cuti2 kak..jgn lupa update ye nanti...

    ReplyDelete
  2. Ok hanis, akak tak lupa punyer.4 malam 5 hari di Indon hi,hi..

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum dan salam sejahtera
    Terima kasih di atas komentar positif puan berkaitan sistem penyampaian Jabatan Imigresen Malaysia dan penambahbaikan yang dilaksanakan. Sebenarnya setiap cadangan penambahbaikan yang kami laksanakan adalah hasil maklumbalas daripada orang awam dan kakitangan.
    Jika tidak keberatan, puan boleh tinggalkan pendapat tentang cadangan penambahbaikan di Facebook Rasmi Jabatan Imigresen Malaysia di url berikut:

    http://www.facebook.com/imigresen

    Sekian, terima kasih.

    ReplyDelete