13 August 2011
PULUT UDANG DAN KOCI SAGU.
Dah nak masuk setengah bulan kita berpuasa. Sekejap saja masa berlalu. Tup-tup nanti dah nak raya.
Semalam buat pulut udang dan koci sagu.Ada orang panggil pulut udang dan ada juga orang panggil pulut dakap. Bagi saya lebih familiar dengan nama pulut udang. Dari kecik kenal pulut udang sampai sekarang selesa panggil pulut udang .
Habis dimakan tak berbaki dua jenis kuih tu. Buat pun tak banyak .Hanya untuk menghilang rasa kempunan sahaja. Buat kuih berasaskan sagu ni mesti kena rendam dulu. Baru kuih kita lembut.
Hari ni tak tahu lagi nak masak apa.
Idea tu selalunya akan datang tengahari sikit.
Selamat menjalani ibadah puasa .
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Assalam nieda..acik dah siap masak..sedang merehatkan diri tunggu berbuka.
ReplyDeleteDua2 kuih ni memang feberet kak Zai tapi belum buat masa puasa ni lagi.
ReplyDelete