Buat Duit

Saturday, September 24, 2011

Budak sekarang pandai minta macam-macam hadiah harijadi.


Chocklate Fudge dari SR

Budak serang memang pandai . Macam-macam diorang minta untuk hadiah harijadi. Paling lekeh hadiah sebiji kek Secret Recipe. Sebiji kek SR dah berapa ? Sebiji boleh sampai ratus-ratus.

Zaman dulu, budak-budak minta kotak pencil ke, baju baru , kasut atau beg sekolah baru. Zaman sekarang jangan harap. Sekarang PS, handphone terkini, iphone, komputer .

Sebab tu mak bapa sekarang kerja dari pagi sampai malam baru sampai rumah. Kesian mak bapa hari ni. Anak -anak pandai demand dah!

11 comments:

  1. Saya suka Tiramisu. Sejuring RM6++. Kalu sebiji ??

    ReplyDelete
  2. buat je sndri..mujur reti..ada ank esk nk minta kek secret recipe? no problem ;p

    ReplyDelete
  3. itu la kan kak. mintak kek ok lagi. buatnya dia mintak iphone, ipad, dsi.. huhu.. menjawab la maknya. hihi..

    ReplyDelete
  4. nampaknya lepas ni kene keje part time jap kat secret recipe..leh buat sendiri terus kat umah..hehehe

    ReplyDelete
  5. Assalam Nieda..tapi kalau macam acik ni..tak dapatnya nak mintak hadiah mahal2 gitu.
    dpat makan2 pun dah syukur ahmadulillah

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah..salah taip pulak kat atas tu..maaf ye nieda

    ReplyDelete
  7. Nadiah> Budak zmn la ni. Nanti anak nadia mcm mana pulak. Tapi budak2 tu tak lah minta yg bukan2.Nasib baik.

    ReplyDelete
  8. Acik Erna: Saya kalau dpt satu kek SR pun dah suka. Kalu sebiji lagilah suka.hi,hi

    ReplyDelete
  9. zaman akak dulu nak mintak belanja sekolah pun tak berani. kalau ada pun paling banyak 20 sen.

    ReplyDelete
  10. Ye...dulu bawa duit g sekolah 30 sen sahaja dpt beli nasi lemak 10sen sebungkus.

    ReplyDelete