Buat Duit

Tuesday, March 26, 2013

Lampu suluh


Asal nak bercamping Pengakap, mak kena beli  lampu suluh .
Tak beli dah ada dalam syarat barang kena bawa. Nanti kut kecemasan susah pula .

Start  dari abang sampai ke adik. Camping kat sekolah , camping sijil keris gangsa, Keris Emas ( Pengakap banyak peringkat Kerisnya) beli lampu suluh.

Bila balik mak simpan , tapi dapat kat adik (Shauqi) buat main pula dah.
Kali ini beli yang paling murah . Tak pakai bateri . Dah save dah kat situ. Cas kat soket je. Terang pulak tu.

Body kecil tak sampai sejengkal tapi power menyala.

Mintalah yang ni  tahan lama sikit.



8 comments:

  1. salam kak nieda..intan dtg ni.....huhuh ..kalu bnyk lampu suluh leh wat koleksi kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak sempat nak buat koleksi, punah habis dek anak2

      Delete
  2. Yelh...lampu suluh mmg slalu hilang kn! kalau dah habis kuasanya nnti nak charge mn kalau camping ada ke tmpt nk charge?

    ReplyDelete
    Replies
    1. first time charge (3jam)masih terang hingga ke hari ini.dah dekat seminggu dah ni.

      Delete
  3. rumah saya takder lampu suluh sbb asal beli jer budak pompuan bongsu ni buat microfon..nyanyi melalak guna lampu suluh..pastu jatuh..berderai rosak..boring dah nak beli ..

    ReplyDelete
  4. Simpan kat dalam kereta tapi yang kecik untuk emergency.

    ReplyDelete