Buat Duit

Tuesday, March 5, 2013

Oscar Oasis yang aku suka.

Best juga layan kartun . Boleh juga ringan-ringankan kepala otak. Tapi kena tengok juga kartun apa yang nak layan tu.

Kartun perang-perang , mak tak suka. Mak suka kartun yang cantik lukisannya kejadiannya. Tak suka yang nampak kasar dan ganas.

Sekarang ni mak suka tengok Oscar Oasis. Tak ada suara tapi boleh gelak terkekeh-kekeh.

Tahu tak yang mana satu kartun ni?
Kartun dalam gambar kat bawah ni.

Zaman muda belia dulu , suka tengok pink peather. Tom and Jerry pun best juga layan  hingga sekarang pun suka tengok. Tapi masa saja tak cukup nak duduk lama-lama mengadap tv.








Semua best.






4 comments:

  1. Sa;am Nieda,

    Dulu2 masa masih belajar suka tengok pink peather. Tom and Jerry serta rood runner. Memang melepaskan tensyen bila tengok cerita2 gini.

    Sekarang tak layan sangatlah sebab cucu2 dok mengadap karton dia orang. He he

    ReplyDelete
  2. say pun time anak-anak boleh share tv dgn mak dia, bolehlah duduk sekali.

    ReplyDelete
  3. Dulu kak Zai suka tengok kartun sesame street sebab anak2 pun suka sangat.

    ReplyDelete