Semangkuk RM 2 .
Pertama kali mencuba cendol Bismillah yang famous kat Taiping. Kedai cendol ini pernah masuk tv. Itu pun , Alia , anak yang sekolah kat Taiping yang tunjuk jalan.
Selain cendol , ada juga laksa dan pasembor.
Hari itu, kami order cendol dan pasembor. Laksa tak cuba pula.
Tapi yang bestnya memang kedai cendol 1 Malaysia. Ramai pelanggan tak putus-putus termasuk cina dan India. Meja sebelah kami , apek ni tengah makan cendol dan laksa.
Pasembor.
Dari depan.
Kedainya taklah besar tapi pelanggan tak putus-putus.
Kami bayar RM 14 untuk 3 mangkuk cendol kacang merah, 2 pasembor makan di situ serta 1 cendol dan 1 pasembor dibungkus untuk dibawa balik.
*Kredit untuk Google untuk semua gambar .
cendol. laksa. pasembor. memang menu femes gerai kat malaysia ni kan?
ReplyDeletebetul tu.
ReplyDeleteyg tu org malaysia suka makan
Kak Zai dah tak ingat bila pergi kedai cendol Bismillah tapi pernah masukkan dalam N3.
ReplyDeleteDari dulu memang gerai ni 1 malaysia...tak payah banner, semua kaum serbu....
ReplyDeleteMakchaq pun tak pernah cuba laksa dia...