Buat Duit

Monday, April 8, 2013

Bismillah Cendol , Taiping.


Semangkuk RM 2 .

Pertama kali mencuba cendol Bismillah yang famous kat Taiping. Kedai cendol ini pernah masuk tv. Itu pun , Alia , anak  yang sekolah kat Taiping yang tunjuk jalan.

Selain cendol , ada juga laksa dan pasembor.

Hari itu, kami order cendol dan pasembor. Laksa tak cuba  pula.

Tapi yang bestnya memang kedai cendol 1 Malaysia. Ramai pelanggan tak putus-putus termasuk cina dan India. Meja sebelah kami , apek ni tengah makan cendol dan laksa.




Pasembor.


Dari depan.
Kedainya taklah besar tapi pelanggan tak putus-putus.

Kami bayar RM 14 untuk 3 mangkuk cendol kacang merah, 2 pasembor  makan di situ  serta 1 cendol dan 1 pasembor dibungkus untuk dibawa balik.


*Kredit untuk Google untuk semua gambar .




4 comments:

  1. cendol. laksa. pasembor. memang menu femes gerai kat malaysia ni kan?

    ReplyDelete
  2. betul tu.
    yg tu org malaysia suka makan

    ReplyDelete
  3. Kak Zai dah tak ingat bila pergi kedai cendol Bismillah tapi pernah masukkan dalam N3.

    ReplyDelete
  4. Dari dulu memang gerai ni 1 malaysia...tak payah banner, semua kaum serbu....

    Makchaq pun tak pernah cuba laksa dia...

    ReplyDelete