Buat Duit

Wednesday, September 18, 2013

XBOX

Tak tahulah ke mana hilangnya idea nak menulis. Asyik cari gambar tempek lepas tu buat ayat sebaris dua.Kemudian publish. 
Siap satu entry sehari.

Tak ada idea sungguh sekarang.
Nak pula bila berebut komputer dengan budak 2 orang ni.

Komputer depa dah tak boleh on.
Mula cari mak dia punya.



Hari ini keluar mencari benda faberet budak -budak sekarang. 
Sepupu-sepupu depa lama dah ada. Maka teringin juga nak satu pula.
Dah lama dok minta tapi kami tak layan.

Last-last abahnya berjanji sebelum terbang ke Chiangmai minggu lepas nak beli satu.
Beli dengan  bersyarat . Syarat sama-sama taulah ya.


Dapatlah sebiji. 
Tapi yang hanginnya bila dah balik rumah controler  tak ada pula.

Talipon balik kedai, dia kata lupa nak masukkan pula.
Hampeh betul. 



4 comments:

  1. anak sekarang nimacam amacm gadget moden..nekcik pun kna blajar gak ngan depa nii

    ReplyDelete
    Replies
    1. zaman say kecik2 dulu tak merasalah nak mcm2

      Delete
  2. untung budak2 zaman sekarang. saya dulu pun tak merasa nak macam2.. hihi.

    ReplyDelete