Buat Duit

Monday, June 9, 2014

INDONESIA LAGI

Selamat kembali ke tanah air dari percutian kali ini.
Penuh kronologi , hampir-hampir tak jadi pergi .....huhuuhuuhu.

Berlepas dari KLIA 2 yang baru dan best.
Banyak surau, tandas yang selesa dan banyak kedai-kedai  jualan buat jamu mata.

Yang tak best parking kereta yang mahal , sehari RM 50.
Jadi tak payah bawa kereta , naik bas saja ke sini. 

Kali ini , ada tempat baru yang saya sampai semasa ke Jakarta -Bandung .
Antaranya Floating Market di Lembang, rumah Stawberi dan Kawah Putih.

Tempat-tempat lain yang biasa di lawati seperti Tangkuban Parahu, Puncak, Masjid Attaawun , Grutty (Kedai barangan  kulit) dan Taman Safari Bogor.

Cantik pemandangan di sini.
Floating market tapi jauh bezanya Floating market di Siam nun.


Di sini pun cantik .
Kreatif sungguh dekorasi orang Indon ni.
Selain petik srtawberi  ada pakej makan sekali di sini.
Kami tak ambil pakej makan sebab baru makan  nasi timbel  di Floating Market.
Perut kenyang sangat.


Kawah putih yang sangat cantik seperti berada di alam lain.

Nanti   sambung lagi cerita di kembara Indonesia kali ini.
Permisi.....





9 comments:

  1. Sehari RM50?? mahal gila..
    Katanya ada disediakan parking yg murah kat LCCT ..dan boleh naik transit bas ke KLIA2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak tahu....baguslah kalau ada.kalau tak , memikir juga nak keluar duit sewa parking

      Delete
  2. Patut lama senyap ye Nieda..rupanya pi bercuti

    ReplyDelete
  3. Bersambung cuti.....kenduri di melaka dan terus ke jakarta sbb tu senyap hihihi

    ReplyDelete
  4. Kak nieda! Jm minta maaf sbb belum sempat pos ole2 dari jepun tu nanti Jm pos ek
    Ohhh patutlah sunyi je blog ni :-) ok2 nanti citer x sabar nk baca nih

    ReplyDelete
  5. Waaa... best nyer pergi menyinggah kawah putih tu.. memang dalam idaman kalbu tu huhuhuu :D

    Ada floating market lagi tu..ingat kan di Thailand sahaja yang ada huhuhu.. Dan semua tempat kelihtan bersih :D

    ReplyDelete
  6. Kak Nieda rupanya sudah sering ke Indonesia. Floating market, Kawah putih dan rumah stroberry belum pernah saya kunjungi. Nanti ada masa ingin juga ke sana. Enty Kak Nieda boleh jadi rujukan.

    ReplyDelete
  7. Teringin jugak sy nak ke Bandung ni...

    ReplyDelete