Buat Duit

Wednesday, January 21, 2015

Tahun 1 dah

Tahun ini , si bungsu dah 7 tahun . Pejam celik , pejam celik Shauqi dah masuk Tahun 1.
Kena abadikan gambar-gambar budak ini di blog mak dia.
Mesti!
Blog mak sebagai diary sepanjang zaman....gituuu.


Foto pada 19.1.2015
Baru sampai sekolah  , tempat parking kereta .



Tarikh  : 31.12.2014
Hari Transisi, tali leher  tak ada lagi.


Tarikh :19.1.2015
Lokasi dalam kelas 1 Teratai.


Tarikh : 19.1.2015
Dalam kereta nak ke kelas KAFA.
Senyum paksa.


Tarikh : 19.1.2015
Senyuman yang ini  ok sikit.

Sedar tak sedar lagi seminggu nak masuk bulan Februari.
Lap peluh...


33 comments:

  1. Siap senyum paksa lagi tu... Isk2 sapa laa yg paksa tu... He He He...

    ReplyDelete
  2. Olololo....comelnya Shauqi ni... :)

    ReplyDelete
  3. comel nya dia.. masa berlalu cepat sangat.. tup2 dah besar dah..

    ReplyDelete
  4. kak Nieda...ada x dia buat pe'ell cam bebudak lain yg takut nk pegi sekolah tu...tapi rasanya tak lah ye nampak cam suka je ke sekolah..tu yg kena senyum paksa tu kenapa hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. minta2 oklah ya....kalau dia buat perangai susah maknye

      Delete
  5. confirm ke akak yang yang bongsu..x de lagi? akak kan muda lagi hihihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh ! muda ?malu ai...lari tengok cermin .

      Delete
    2. ahahhaahah...ce akak kabo berapa umur akak skrg...kalau malu nk ckp kat sini email je ke JM hiksss

      Delete
    3. cer akak bagi klu...hurmm akak kahwin umur berapa the aank sulung umur bape..pastu baru JM nk guess :-)

      Delete
    4. This comment has been removed by the author.

      Delete
  6. Masa berlalu memang pantas. Macam kak zai sudah tidak ada anak yang bersekolah.

    Semoga Shauqi menjadi anak yang pintar.

    ReplyDelete
  7. Kawasan Nieda terlibat banjir ke, lambat masuk sekolah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak banjir sweetie.
      sekolah kan mula 12hb. seluruh negara. yg tak banjir pun cuti sekalilah

      Delete
  8. assalamualaikum Nieda, selamat belajar utk Shauqi ya maktok doakan semoga sukses selalu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Kak Noor. mudah-mudahan begitulah

      Delete
  9. Selamat masuk skolah budak bongsu.....

    Cepat sungguh masa 'berlari' kan...dia tak berjalan dah

    ReplyDelete
    Replies
    1. masa sekarang tak terasa sekejap saja dah nak habis sebulan...

      Delete
  10. Comel je tengok bebudak kecik masuk sekolah. Semoga anak akak sentiasa bersemangat ke sekolah. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih Faarihin ...semoga shauqi rajin belajar

      Delete
  11. alahai...hensemnya dia pakai baju melayu tu...

    ReplyDelete
  12. betul tu... blog adalah diary sepanjang masa... nanti dia dah beso bagi dia baca plak

    ReplyDelete
  13. siap masuk dalam kelas tu amek gamba! =D hihihi.. anak masuk skola mak yang eksited!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaa...memang kena masuk kelas sebab mengajar kelas Tahun 1.

      Delete
  14. semuga Shauqi menjadi anak yang cemerlang di dunia dan akhirat..amiin

    ReplyDelete
  15. Syomelnye Shauqi.
    Jom kawan adik2 Adams 3 orang kat sini.
    Sama lah, sis.
    Saya pun letak pic anak2 sebab blog ni as journal of my life jugak.

    ReplyDelete