12 September 2020

Hotel Kinta Riverfront Ipoh

 Assalamualaikum

Dek kerana tak boleh travel ke luar negara  maka kita susun hotel dalam Malaysia je ..Malaysia pun apa kurangnya .

Makan angin sambil cari makan..JJCM.

Minggu ni kami ke Ipoh dengan alasan nak tengok motor besar..padahal kedainya pun tak jumpa...


Bertolak dah tengah hari dari rumah  sebab Shauqi ada kelas di sekolah .













Bilik kami ditingkat 12, bilik 1202.
Depan hotel adaa taman rekreasi.
Dekat juga dengan restoren nasi arab.
Hadramaut.
Kami diner kat situ malam tadi.
Kami makan nasi mandy ayam dan nasi mandy kambing.
Sedap juga dengan isi kambing yang lembut.tapi sayang gambar tak ambil sebab mak gelojoh nak makan..haha.
Dah kenyang balik hotel.
Memmang dekat dengan hotel ni.
Jalan kaki pun boleh sampai ke resto Hadramaut.
Malam minggu memang orang ramai tapi meja memang banyak.
Jadi tak ada masalah menunggu.Kami sampai dalam pukul 8 malam memang ada meja kosong . Lepas tu tak lama kemudian ramai pelanggan yang masuk  .
Termasuk yang datang untuk gathering  dalam bilik khas.






9 comments:

  1. betul... kat malaysia ni pun byk tempat2 cantik kan.. kita ja tak pernah nak cari....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul...kena cari.malaysia pun tak habis lagi explore

      Delete
  2. Best dapat hotel dekat dengan kedai makan dan kemudahan lain. Seronok cuti-cuti pusing Malaysia pun. Masa ni lah kita dapat explore Malaysia lebih lagi :)

    ReplyDelete
  3. Bonus kalau semua dekat dgn hotel.tak payah merayap jauh

    ReplyDelete
  4. teman org Perak pun belum explore bdr Ipoh..huhu..

    ReplyDelete
  5. selain resto sedap, apa lagi tarikan menarik yg ada kat situ? mn tau sy bleh terjah nnt ;-)

    ReplyDelete