16 March 2011

SANTAI KE PENANG.

Cuti-cuti ni ambil ksempatan berehat ke Penang. Sambil makan kenduri sepupu dan ambil ambil mak sekali. Mak dari Terengganu awal bulan  dulu terus dari Terengganu  ke Penang. Katanya 2 kotak kerepok dok tunggu nak bawa balik. Hasil dari buah tangan pemberian suku sakat saudara mara dari Marang dan sekitarnya. Setengah tahun tak payah beli keropok kering ni.

Semalam dah google nak cari hotel kat Penang. Rata-rata harga dekat RM 200 . Mahalnya. Seri Malaysia pun dah naik harga ya.  Tak tahu pulak. Gamaknya sebab lama tak singgah situ. Last tahun 2008 kat Ipoh.Harga masih Rm 150 untuk family room.

Tapi nasib baik , sepupu dah booking bilik untuk rombongan pengantin. Sepupu kahwin orang Penang. Jadi kami tumpang sekalilah jawabnya.
Jom pi Penang pulak.
Post a Comment