02 April 2011

KENAPA AKU SUKA BERBLOGWALKING?

Bila pegang lappy ni sedar tak sedar boleh sampai 3,4 jam. Jalan2 sampai ke luar negara.

               1. Tengok apa yang ada di tempat orang. Nak pergi tak sampai lagi. Cara murah dengan BWlah.

               2.  BW juga dapat tahu gosip panas-panas. Yang tak ada kat tv dan paper , lepas tu baru keluar .    
                      
                    Contoh - Fasha  Sandha di Bali hari tu. Kwang, kwang kwang.

               3. Dapat berita lebih awal . Cth :  Kematian Faizal (bekas suami Nana).Esok baru keluar dalam  
                   paper tapi kita tak tahu.

               4. Dafne Iking peluk Islam dan kahwin dengan lelaki Melayu. Dapat tengok gambar lagi. (Dari blog
                   kak Ina KL ).
  
               5. Dapat tengok video , orang nak bunuh diri di KB Mall. Minta dijauhkan kejadian ni berulang
                   lagi.Mati kafir sah-sah tak masuk surga. Takut. Nasib baik dia panjang umur lagi.

              6. Dapat belajar masak-masak percuma. Boleh buat roti, kek ,kuih  dan 1001 macam resepi lagi
                 dalam blog.

             7. Relise tension.

             8. Menambah kenalan jauh dan dekat . Ada yang melangkaui benua you. Best . Bila tengok feedjit  
                 macam satu terapi pula yang masuk dari negara -negara luar.

             9. Dapat tahu tips / tempat pelancongan menarik yang mesti singgah - . Banyak dalam blog si Azim.
                 Akak selalu baca.

            10. Dapat duit la. Dari Nuffnang dan iklan yang lain-lain.  Tapi aku tak letak2 lagi.

Banyak faedah yang boleh kita dapat , jika kita tahu mengambil kesempatan atas kemudahan yang ada.
Post a Comment