Buat Duit

Sunday, October 2, 2011

Light Cheese Cake

Panas dari oven.

First time cuba. Dok seru semangat nak buat  cheese cake tak buat-buat. Semalam baru jadi. Sebelem nak buat jenuh singgah dapur orang tengok resepi cheese cake.

Sebenarnya kek ini juga bersempena harijadi Aiman wafi tempohari.Tersenyum lebar si Aiman.

 Rasa -rasa  confident baru boleh mula projek. Resepi ini ikut resepi dari HaSue. Kalau nak tengok boleh klik  resepi di sini. Lain kali boleh cuba resepi lain pula.

Impian nak buat dah lama bila tengok cheese cake Lady Lavender yang cantik menawan.Terima kasih pada LL yang memberi resepi beliau hari tu. Nanti kena cuba juga resepi dari LL tu.Nak letak link LL di sini yang ada resepi kek tapi cari tak jumpa-jumpa.


7 comments:

  1. yummynyaaa saya suka cheesecake...

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum Yong,

    Yang best bila kita masak sendiri...Tahniah. Yg itam-itam tu apa?

    ReplyDelete
  3. akak,,, yang hitam tu oreo eh? sedap!

    ReplyDelete
  4. Happy birthday Aiman Wafi, semuga menjadi anak yang berjaya di dunia dan akhirat. Best mak dah pandai buat kek harijadi.

    ReplyDelete
  5. Yang hitam 2 tu oreo biskut di patah2kan. kalau tak nampak plain sgt.

    ReplyDelete
  6. Kak Ina: terima kasih kak ina

    ReplyDelete