Buat Duit

Monday, November 7, 2011

Rasa berdosa tak letak gambar ni!




Majlis  korban tahun ini menghimpunkan sepupu-sepupu sebelah emak dan ayah di rumah pusaka kami. Tetamu  jauh datang dari seluruh negara. KL, Penang, Taiping, Ipoh dan jiran tetangga.

Ops! Tak dok warna pula.

Ini sebahagian sahaja. Ada lagi tak interframe. Ada yang sampai petang.

Ada  wajah yang anda kenal di sini?

Tamak haloba si Shafik ni.
Kelihatan di sebelahnya ialah cucu sulung kepada moyang 
kami Allahyarhamah  Raguan dan Che Tahir.

Potong jangan tak potong, bang.

Selamat sudah pertemuan di aidil adha. Kesempatan seperti ini perlu direbut untuk bertegur sapa dan saling mengenali antara satu sama lain. Kalau tidak,  berselisih tengah jalan pun tak kenal siapa.


9 comments:

  1. selain dari menjalani ibadah qurban..boleh jugak mengeratkan silatulrahim .

    ReplyDelete
  2. betul tu Acik. Kalau tak ada majlis macam ni susah nak berkumpul.Yg muda tak kenal yg tua dan sebaliknya.

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah dapat kumpul dengan semua ahli keluarga.

    ReplyDelete
  4. bestnye..dpt berkumpul mcm tuh..tetiba rindu dgn suasana beraya kat kg..

    ReplyDelete
  5. best kan kak kalau kumpul ramai - ramai macam ni..

    ReplyDelete
  6. Alamak Isma , Faizal Tahir kelik Ganu

    ReplyDelete
  7. salam kenal kak..seronok tengok pic akak...sayang raya korban saya tak balik kg...kalau tak sure best kumpul ramai2 dengan family..

    ReplyDelete