26 December 2011

Kaci Untuk Orang Sabah




Kaci ini dari keluarga siakap juga kata suami saya. Tapi jenis siakap warna merah. Isi dia lebih sedap . Kurang bau hanyir. Kalau siakap tu kuat sikit rasa 'paya'. Bila cuci kurang bersih lagi lah terasanya.

Masa apa entah. Campur sos cili , bawang besar (dadu), cili kecil dan cili merah,  bawang putih, gula, garam, timun (dadukan), air limau nipis.

Habis sekali hadap. Malam nanti masak sekor lagi.


5 comments:

  1. nmpk sedap sgt..huhu.saya klau bau hanyir kuat mmg xleh mkn..:(

    ReplyDelete
  2. macam masak sweet sour je tu...
    :)

    ReplyDelete
  3. sedaaaaaappppnyaaaaa...
    nak buat lah weekend ni...

    ReplyDelete
  4. Kak Zai suka masak ikan siakap tiga rasa,ada pedas dan masam manis.

    ReplyDelete
  5. yang ni..cek tak sempat makan..hehehe

    ReplyDelete