Buat Duit

Tuesday, December 20, 2011

Masak Daun Kayu Tempoyak Ala Orang Negori.


First time tengok masakan ni kat blog kawan-kawan. Blog Acik Erna dan Chempaka. Tak pernah dengar pun masakan ni, inikan pula nak merasanya.

Apabila berkunjung di rumah adik ipar di Melaka tempohari , ada dia masakkan lauk ini. Tapi tak cukup syarat, petai  tak ada.Kalau ada tentu lagi sedap katanya. Tapi yang ada tu pun dah rasa sedap sampai ada yang minta resepi pada maklang dia.


7 comments:

  1. auww..sedapnya..all time fev.rindu nk mkn lauk ni.klau kat umah mak mst dpt mkn ni.nyum nyum

    ReplyDelete
  2. Pertama kali dah rasa jatuh cinta.

    ReplyDelete
  3. Kalau kumpul adik beradik suka masak lauk kampung terutama gulai ini,memang sedap rasanya.

    ReplyDelete
  4. Salam Yong,

    Hmm ni dish org Nogori, Melaka dan Pahang ni. Org Perak temboyak dan samabl dimasak bersama baru lah ulam-ulaman mencicah samabl yg dimasak tu.

    ReplyDelete
  5. Akak x buat entri pasal buah yang cikgu hamdan bw ke?gmbr ada kt blog n fb sy

    ReplyDelete
  6. saya ni hantu duyan tapi tempoyak saya tak reti mkn la pulak...huhu...

    ReplyDelete
  7. salam nieda..nampak sedap masak tempoyak tu :D

    Nk ngajak nieda join GA ini...http://azatiesayang-contest.blogspot.com/2011/12/giveaway-by-darkbatman.html

    ReplyDelete