20 December 2011

Masak Daun Kayu Tempoyak Ala Orang Negori.


First time tengok masakan ni kat blog kawan-kawan. Blog Acik Erna dan Chempaka. Tak pernah dengar pun masakan ni, inikan pula nak merasanya.

Apabila berkunjung di rumah adik ipar di Melaka tempohari , ada dia masakkan lauk ini. Tapi tak cukup syarat, petai  tak ada.Kalau ada tentu lagi sedap katanya. Tapi yang ada tu pun dah rasa sedap sampai ada yang minta resepi pada maklang dia.


Post a Comment