Buat Duit

Wednesday, December 7, 2011

PULUT DURIAN


Stok buah durian ada banyak kat rumah. Dalam hari yang sama suami beli ,  Nor jiran sebelah rumah pun ada beri buah durian dari dusunnya. Sedap , lemak , kuning buahnya.

Selain buat cokodok durian , saya makan durian dengan pulut dan santan. Sedap. Masa dulu tak pandai makan pesen ni. Tapi bila try memang terangkat punya .


Pulut + durian +santan= pulut durian

6 comments:

  1. Salam Kak Nieda...

    Baru cal mak semalam , beliau bgtahu ada beli durian.. tuptup bukak blog ni gambar durian juga.. adusssss ni yg rindu sesangat pada tanah air :)

    ReplyDelete
  2. Musim durian sekarang kat sini.

    ReplyDelete
  3. Akak, beli durian kt mn?sy nak beli

    ReplyDelete
  4. Suami akak beli . Tak tau kat mana? nanti tanya dia.

    ReplyDelete
  5. Nieda..semalam suami acik beli durian jugak..sebab acik teringin nak buat bubur jagung durian

    ReplyDelete
  6. alahai akakk...sedaapnya! feveret saya ni..tp suka mkn durian semata-mata.Bila dah tukar jadi benda lain saya dah tak pandai nak makn :-)

    ReplyDelete