Oklah...sebenarnya nak cerita pasal biji cempedak. Selalu orang goreng buahnya. Saya pun suka makan yang digoreng. Tapi kalau dah goreng bijinya tak sesuai lagi nak direbus. Biji cempedak rebus rasa macam kacang . Lemak-lemak dan gebu sikit. Masak gulai lemak dengan ikan pun sedap.
Siapa pernah cuba? Tak cuba tak tahu. Nanti jatuh cinta pula.
Kak Zai suka makan tapi lepas tu kan hahaha....
ReplyDeleteyummynyaa..dah lama tak makan...
ReplyDeletesy suka mkn biji cempedak rebus ni sambil cecah dgn sambal tempoyak goreng. sedap sgt2 ^^
ReplyDeleteAkak rebus dgn garam saja.Macam makan kacang pun ada . Tak pernah rasa makan cicah dgn sambal tempoyak. Katy lagi advancelah mcm ni.
Deleteasalam ... saya pun suker gakk .. tapi tak boleh makan banyak ... sendawa "angin" ...he3
ReplyDeleteBila dah suka tak kisah dah agin pun angin daaa
DeleteNida pun suka juga... suka letak garam lebih masa merebus.. baru sedap ada rasa masin-masin. Lepas tu anak tak tidur malam menangis sebab kembung (kenangan zaman menyusu anak dahulu..hehe)
ReplyDeleteMakan masa tengok tv heaven sungguh.
DeleteAkak mmg tambah garam kalau tak rasa tawar saja.
dulu saya suka mkn bijik cempedak rebus. tapi sejak badan dah pandai berangin ni, kurang makan dah. huhu~
ReplyDeletepernah makan yg digoreng dan direbus tapi belum penah try yg masak lemak....
ReplyDeleteSedap try nak masak lemak cili padi ..terangkat punya
Delete