Buat Duit

Sunday, January 29, 2012

Tepung Roti

Semalam beli tepung roti di sebuah kedai bakeri di Kamunting. Baru buka saja. Dulu Isma blogger sifu kek dah bagi tahu kat kedai ni  harga lebih murah dari kedai yang selalu kami beli. Cuma belum berkesempatan nak singgah.

Jadi semalam terus singgah . Hanya beli tepung kek dan bread softener. Memang lebih murah. Hanya RM 2.80 saja berbanding harga sebelum ini RM 3.20 yang selalu saya beli.

Semasa nak bayar pula , saya terkurang duit  10 sen. Dia halalkan saja daripada saya keluarkan duit not merah.
Wah! Rasa berbaloilah. Walau pun 10 sen ....jarang ada taukeh kedai yang boleh kata tak apa sekarang ini. Tambahan kalau bangsa asing.

Lain kali boleh beli kat sini lagi.

5 comments:

  1. Sambil layan AJL malam ni tanpa gangguan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kALau HAnis di Jepun singgah sini, kenapa akak tak boleh komen kat blog Hanis malam ni?

      Delete
  2. Bestnya baiklah take kedai tu... Best kan ajl...apa maksud akak tnp gangguan? Seblum tgk tak syok ke?

    ReplyDelete
  3. Nieda..jauhnya kalau dekat nak jugak acik pegi sana..
    ditempat acik ntah dimana kedainya pun acik tak tau..kena pergi bangi kalau nak beli tepung yang macam2 tu.

    ReplyDelete
  4. mesti hari2 mood anak nak buat roti best2 kan...

    ReplyDelete