Buat Duit

Tuesday, January 10, 2012

Word Verifiation

Visual verification

 Listen and type the numbers you hear 
Type the characters you see in the picture above.




Masalah betul kalau kita nak post komen tapi kena taip dulu perkataan HIJAU tu . Kalau betul sekali taip dah boleh keluar tapi kalau salah  kena buat lagi sampai betul.

Nasib baik kat kotak komen Cempaka Biru tak ada macam ni. Bila taip komen terus dapat sent terus.
Bukan apa cuma kita perlu lebih masa untuk menghantar komen sebaris dua. Leceh kalau ambil masa .

Nanti nak ke BW ke blog lain pula kan?

5 comments:

  1. yus pun tak suka kalau ada word verification.

    Tapi kan, nak beritahu ni, blog akak pun ada word verification ni tau!...huhu. Akak mungkin tak perasan sbb bila akak komen di blog sendiri mmg dia tak kuar. Cuba akak sign out dan try komen sebagai orang lain, anonymous ke, mmg kuar word tu kak....hehe...

    ReplyDelete
  2. saya pun akan hilang mood nak komen kalau keluar menatang ni...

    betul...blog awak pun ada tau!!...cer kasi buang...:)

    ReplyDelete
  3. betul kan kalau tak buat pun boleh kan...saya dh setting utk tak ada word ni tapi tak sure la ada lagi ke tak yer.kena test la nanti:)

    ReplyDelete