Kek sopek sebab di keluarkan masa panas-panas.
Tak sabar nak makan dah.
Bila tak ada kerja , kerja makan saja.
Dia teringin nak makan kek coklat pula. Macam mana badan tak berisi makan-makan saja.
Kek ini guna topping yang masak sendiri bukan guna coklat bar tu.
Caranya:
2 sudu besar serbuk koko (Van Hountan)
1 sudu besar mentega
secukup rasa gula
Kacau atas api sehingga pekat. Bila kek sejuk boleh sapu di atasnya.
* Untuk topping keseluruhan kek, boleh tambah kuantiti serbuk koko .
Sopek pun takpe janji rasanya sedap.
ReplyDeleteKalau nama kek coklat sopek pun tak apa ..
Deleteterliur tengok kek coklat tu. cik ina dah lama tak buat kek coklat.
ReplyDeletesaya suka kek coklat! yum yum..
ReplyDeleteDua kali buat baru tekstur kek jadi halus
Delete