09 July 2012

Cara nak buang Word Verification pada ruang komen.





Banyak blog masih menggunakan WV pada ruang komen. Tuan punya blog mungkin tahu atau mungkin tidak sedar. Wv sangat melecehkan yang mana  sekarang ada nombor pula selain perkataan.

Saya pun tak perasan, sebab kalau tuan punya blog sendiri  yang nak respon benda ini WV  tak akan keluar. Bila saya ditegur oleh WAHIDA baru saya terperasan , blog saya pun ada benda alah ni.

Pertama kali Wahida ajar, saya  tak tukar lagi. Otak dok blur lagi nak buat macam mana  . 
Kemudian , dia tegur lagi ......suruh saya  tukar.

Tak boleh jadi ni, so saya pun mulalah google cari cara nak buang WV ni .  Jumpalah kat satu blog ni. Sebab toturial siap dengan gambar maka cepatlah  selesaikan tugasan .

Kalau kata pergi ke dashboard----> klik setting------>klik komen  hasilnya lambat sikitlah nak fahamnya.

Caranya selepas ke Dashboard anda akan jumpa

.
.
.
.
.
.
.

Klik No dan jangan lupa save settings yang dah dibuat.

Selamat mencuba.


memo: TQ untuk Wahida , blog akak dah tak ada WV.
Post a Comment