11 February 2013

Barang lama.

Jangan kita pandang sebelah mata pada tin-tin minuman kosong yang dibuang ditepi jalan atau di dalam tong sampah. Rupanya ada harga . Sekilo RM 2.80 tau. Berbanding dengan buku dan kertas-kertas lama atau surutkhabar hanya 15 sen saja sekilo.

Patutlah orang sanggup selongkar tong sampah cari tin minuman dan jual. 




6 comments:

makchaq said...

One man trash is another man treasure... kalau rajin banyak yg boleh jadi duit

Makchaq selalu juai kertas saja..dpt la 5 6 ringgit, pernah sekali kemas stor, juai kertas dan buku dpt RM 90 lebih...

sweet nisa said...

hai kak, tiket legoland murah RM70 per adult/child. Ramai dah beli ngan saya, boleh tengok di facebook page
LEGOLAND TICKETS SPECIAL PROMOTION
http://www.facebook.com/pages/Legoland-Tickets-Special-Promotion/406125792799253

atau di blog saya

http://thepurpleroselover.blogspot.com/

thanks! :)

Nieda ramly said...

mesti byk sampai dpt RM 90. penuh selori ke ?

Acik Erna said...

assalam nieda..betul tu patut ada yang rajin kumpulkan..bukan senang nak dapat sekilo tu nieda

Daddy Ziyyad said...

tong2 plastik bekas sabun basuh pun boleh dijual...

Ibuhani said...

benda2 utk recycle ni mahal rupanya ye.....k.ani pun dlm proses mengemas satu rumah. Kalau kumpul2 kan bagus jugak tu. Dpt duit. Nak cuba kumpulkan jugaklah!