Buat Duit

Monday, February 11, 2013

Barang lama.

Jangan kita pandang sebelah mata pada tin-tin minuman kosong yang dibuang ditepi jalan atau di dalam tong sampah. Rupanya ada harga . Sekilo RM 2.80 tau. Berbanding dengan buku dan kertas-kertas lama atau surutkhabar hanya 15 sen saja sekilo.

Patutlah orang sanggup selongkar tong sampah cari tin minuman dan jual. 




6 comments:

  1. One man trash is another man treasure... kalau rajin banyak yg boleh jadi duit

    Makchaq selalu juai kertas saja..dpt la 5 6 ringgit, pernah sekali kemas stor, juai kertas dan buku dpt RM 90 lebih...

    ReplyDelete
  2. hai kak, tiket legoland murah RM70 per adult/child. Ramai dah beli ngan saya, boleh tengok di facebook page
    LEGOLAND TICKETS SPECIAL PROMOTION
    http://www.facebook.com/pages/Legoland-Tickets-Special-Promotion/406125792799253

    atau di blog saya

    http://thepurpleroselover.blogspot.com/

    thanks! :)

    ReplyDelete
  3. mesti byk sampai dpt RM 90. penuh selori ke ?

    ReplyDelete
  4. assalam nieda..betul tu patut ada yang rajin kumpulkan..bukan senang nak dapat sekilo tu nieda

    ReplyDelete
  5. tong2 plastik bekas sabun basuh pun boleh dijual...

    ReplyDelete
  6. benda2 utk recycle ni mahal rupanya ye.....k.ani pun dlm proses mengemas satu rumah. Kalau kumpul2 kan bagus jugak tu. Dpt duit. Nak cuba kumpulkan jugaklah!

    ReplyDelete