Baru nak rebus.
Hujung minggu lalu, ayah mertua singgah rumah bawa jagung 10 tongkol.
Rebus juga.
Jagung baru manis sungguh.
Semalam adik singgah rumah pun beli jagung juga.
Tadi suami balik dari Taiping , pun beli jagung l sebungkus lagi.
Dah masak.
Tengoklah biji-biji jagungnya, rapat dan besar-besar.
Tak muat nak rebus 10 tongkol serentak.
10 tonggol 10 ringgit.
Ladung jagung tengah bermusim.
Assalam nieda.kalau acik dapat jagung tu..cekodok jagung..rebus jagung....bubur jagung..puding jagung..he he.semua nak dibuat
ReplyDeletebetul tu acik ...bersusus ikut hari je menu jagung
ReplyDeletesedapnye jagung rebus! taruk butter, taruk pepper. meleleh!
ReplyDeleteoh pepper ?ada org buh juga ke?
Deletebila duk tempat yg tak leh jumpa jagung fresh ni, tengok jagung akak alamak terliur la pulak! Kuning cantik bila dah rebus :-)
ReplyDeleteorang dulu-dulu kata..
ReplyDeletekalaou orang tu rongak.. dilarang tanam jagung..
nanti jagung2 tu rongak2 jugak macam dia,,
huhuhu...bestnyaaa... =)
ReplyDeletehuwaaaa...sedapnya kak..terasa manis jagung tu...letak butter byk2 mmg sedap sgt ni...
ReplyDeleteSaya suka makan jagung. Nampak sedapnya jagung yg dah siap rebus tuuu...
ReplyDeleteSedapnya...poskan untuk kak Zai hehehe...
ReplyDeleteBuat bubur jagung sedap Nieda!
ReplyDelete