Buat Duit

Monday, June 17, 2013

Minuman di Tanah Arab

Sedap sungguh air yang dijaul di sana.  
Seperti air mangga ini pekat likat .
Macam kita blend dari buahnya yang fresh.

Air mangga kotak dan botol.


Layan kuih  juga 


Manggo + susu...............terbaik.

Pelbagai pilihan .
Dalam botol kaca tapi hanya 2 riyal saja. 






11 comments:

  1. Kat sini pun ada juai ayaq tu..makchaq selalu jugak beli..

    Best baca catatan perjalanan cikgu.. makchaq saja baca banyak2 sekali.. tak seronok baca sekerat2..
    Bila baca orang pi jalan2 ambik gambaq buat kenangan.. rasa nak buat macam tu, tapi bila time makchaq pi.. selalu tak ambik gambaq, kamera ada, tapi lupa la.. kadang2 teringat tapi malas pulak nak ambik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada byk lg gambar tu tunggu giliran nakkluaq blog ni....

      Delete
    2. Ada byk lg gambar tu tunggu giliran nakkluaq blog ni....

      Delete
  2. jus buah-buah kalau kat kedai Arab memang macam tulah agaknya Nieda... pekat macam yogurt... masa saya di London bila saya masuk kedai-kedai makan kepunyaan orang2 timur tengah, bila pesan jus buah-buahannya mesti pekat... likat... saya tak boleh minum sebab tak hilang hausnya.

    ReplyDelete
  3. assalam nieda..adik acik pun sama..asek teringat air jus buah dengan aiskrim je katanya..sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila pergi sana kena try nanti takut kempunan.

      Delete
  4. jus buah nya mesti sedap kan :)

    *ala, kak,saya bangun awal tadi sbb nak siapkan senarai nama peserta.hihi

    ReplyDelete
  5. Dulu susah nak dapat jus2 ini tapi sekarang sudah ada kedai arab di Shah Alam...semua barang ada jual dikedai ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau dekat mmg saya pergi cari. Sebelah utara ni tak tahu kt mana ada jual

      Delete