17 June 2013

Minuman di Tanah Arab

Sedap sungguh air yang dijaul di sana.  
Seperti air mangga ini pekat likat .
Macam kita blend dari buahnya yang fresh.

Air mangga kotak dan botol.


Layan kuih  juga 


Manggo + susu...............terbaik.

Pelbagai pilihan .
Dalam botol kaca tapi hanya 2 riyal saja. 






11 comments:

makchaq said...

Kat sini pun ada juai ayaq tu..makchaq selalu jugak beli..

Best baca catatan perjalanan cikgu.. makchaq saja baca banyak2 sekali.. tak seronok baca sekerat2..
Bila baca orang pi jalan2 ambik gambaq buat kenangan.. rasa nak buat macam tu, tapi bila time makchaq pi.. selalu tak ambik gambaq, kamera ada, tapi lupa la.. kadang2 teringat tapi malas pulak nak ambik...

Sweetie said...

jus buah-buah kalau kat kedai Arab memang macam tulah agaknya Nieda... pekat macam yogurt... masa saya di London bila saya masuk kedai-kedai makan kepunyaan orang2 timur tengah, bila pesan jus buah-buahannya mesti pekat... likat... saya tak boleh minum sebab tak hilang hausnya.

Acik Erna said...

assalam nieda..adik acik pun sama..asek teringat air jus buah dengan aiskrim je katanya..sedap

QasehnyaRania said...

jus buah nya mesti sedap kan :)

*ala, kak,saya bangun awal tadi sbb nak siapkan senarai nama peserta.hihi

Zaitun said...

Dulu susah nak dapat jus2 ini tapi sekarang sudah ada kedai arab di Shah Alam...semua barang ada jual dikedai ini.

Nieda ramly said...

Ada byk lg gambar tu tunggu giliran nakkluaq blog ni....

Nieda ramly said...

Ada byk lg gambar tu tunggu giliran nakkluaq blog ni....

Nieda ramly said...

Bestnya murah sgt

Nieda ramly said...

Bila pergi sana kena try nanti takut kempunan.

Nieda ramly said...

Rezeki sapalah yg nak menang tu?

Nieda ramly said...

Kalau dekat mmg saya pergi cari. Sebelah utara ni tak tahu kt mana ada jual