Buat Duit

Tuesday, September 24, 2013

Terjebak dengan GA Kaki Berangan

Teka gambar , teka gambar.
Suka benar nak cari sampai dapat semua gambar yang tertera. Banyak weh , 12 keping semua .
Nak kena klik,klik untuk mengetahui jawapan sebenar.

Masa remeja dulu saya terjebak dengan teka logo  kereta. Sampai ingat semua jenis kereta hingga ke
 hari ini .

Masa tu 13 @  14 tahun manalah nak tahu sangat bab -bab kereta ini. Positifnya dari kerajinan meneka logo kereta tak secara langsung boleh kenal kereta-kereta antarabangsa .

Masa dulu selalu juga murah rezeki menang peraduan. Ada peraduan  menang hadiah pertama  percuma menginap di Hote di Johor Baharu  dalam Majalah Wanita. Tapi sayangnya ..tak dapat nak pergilah . Jauh sangat Perak - Johor. 

Teka bola dalam surat khabar menang RM 500. Besar dah zaman tu.
Menang alat komputer mainan. Kena pergi ambil sendiri di Ipoh . Ayah sewa teksi lagi masa tu.
Al Fatihah untuk ayah.. .16 tahun berlalu . Lama dah ayah pergi meninggalkan kami. 

Banyak lagi hadiah-hadiah kecil yang saya dapat. Hobi ini agaknya dibawa sampai sekarang.

Klik KAKI BERANGAN GA untuk menyertainya.








9 comments:

  1. nak jadi rezki sapa tau kan? try saja.mudah2an brjaya.

    ReplyDelete
  2. sekadar mencuba nasib. kalau menang satu bonus pula.

    ReplyDelete
  3. Sy sgt x rajin.... anyway, good luck to you ★

    ReplyDelete
  4. kadang2 frust juga....menang Ga hadiah tak dpt. adalah 1,2 . namun tak semua pengajur GA mcm tu .

    ReplyDelete
  5. aik ...dah hilang GA di blog KB. Ke saya silap tekan ?

    ReplyDelete
  6. ha ah..
    teringa teka bole tu
    arwah ayah saya pun gigih join peraduan tu.
    ada lah jugak menang

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah...itulah tuah badan namanya. Tak salah mencuba kan..

    ReplyDelete
  8. Nieda tanya pasal fornt loader washing machine tu..pendapat kak Zai kain tak berapa berkedut. yang lain tak berapa tahu.

    ReplyDelete
  9. Asalam Nieda...murah rezeki lah tu kan..alhamdulilah!!

    ReplyDelete