Buat Duit

Thursday, October 10, 2013

Super Gam


Gam dalam bentuk cecair  ini memang super .
Tapi kena berhati-hati jika terkena tangan atau kulit sendiri. 
Boleh melekat !

Apabila cecair gam ini  terkena tangan @ jari amat sukar untuk menanggalkannya.
Basuh dengan air, atau minyak  masih tak berubah.
Namun ia sangat berkesan.

Misalnya ,  bebola kristal kipas angin ini tertanggal dek anak bujang main bola dalam rumah. Terkena sepakan maut darinya , jatuh pula sebelah.

Tapi dengan ada gam super ini elok saja dia dapat  melekat pada kedudukan asal.Padahal dalam  kedudukan berjuntai sebegitu.

Bagus juga , kalau tidak memang mak meletop dengan perangai anak sendiri !



Usaha terakhir  bila jari masih melekat dengan gam , saya kikis menggunaka pisau dan tarik pelan-pelan. 
Seperti menarik kulit   pula . 
Siap boleh nampak ira  kulit sendiri. 

Jadi  di lain masa kena berhati-hati.
Namun ia amat membantu.

9 comments:

  1. anak2 kita ni terlampau kreatif.. memang angin je dibuatnya kann.. kena sabar je lah..

    ReplyDelete
  2. Pnh yertumpah atas seluar sya..keras abes seluar tu.huhu

    ReplyDelete
  3. Acik pernah kena..macan kecut jadinya tangan..jadi satu kerja pulak nak menanggalkan gam tu kan nieda

    ReplyDelete
  4. Salam…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com . Saya follow sis n kalau sudi follow la saya balik yer…

    ReplyDelete
  5. Selalu pakai gam dalam tiub tu je..aka gam gajah..

    ReplyDelete
  6. Ni spesis gam gajah jugak kan Nieda. Biasa saya guna... pun untuk melekat pinggan yang pecah... tapi bukan pinggan untuk makan... pinggan hiasan antik saya...

    ReplyDelete
  7. x ske bila jari kena gam ni
    terasa kasar kulit jari kita

    ReplyDelete
  8. asalam Nieda..wah..lepas ni kena mintak royalti kat company gam tu...jadi duta you!!!

    ReplyDelete