Buat Duit

Thursday, January 9, 2014

Tiger Kingdom, Chiang Mai

Lokasi kedua di hari terakhir di bumi Siam kami tiba selepas tengok show gajah di Measa Camp. Di sini tak lama tak sampai sejam kut. 

Kalau nak masuk bergambar dengan rimau-rimau ni ada charge lain pula.
Kami tak masuk ke dalam sangkar hanya tengok dari luar saja di bahagian jejantas khas yang dibina di luar sangkar.


Tanda dah sampai sini ...wajib!

Setiap seorang yang jaga rimau ni akan memegang sebilah rotan di tangan.
Tapi rimau-rimau baik-baik semuanya.


Tengok dari  jejantas di luar.

Bermesra dengan rimau.
Besar  rimau ni.

Nak bergambar la tuuuu...

Dari sini kami ke Doi Poi pula.
Perjalanan ke situ dari Tiger Kingdom lebih kurang 45 minit.

Di sini tandasnya bersih dan ada pili air di dalamnya.
Masing-masing masuk tandas dulu sebelum menuju ke Doi Poi.
Sejukkkkk.




8 comments:

  1. ngerinya main main ngan rimau..pernah tertengok rimau serang trainer sampai cedera parah..

    ReplyDelete
  2. ada yang kata..
    rimau2 tu diberi ubat pelali/ lalok..
    sebab tu baik-baikk je..

    ReplyDelete
  3. masa SA pergi dulu x singgah sini pun....

    ReplyDelete
  4. Ngeri tgk rimau tu..
    Sekali dia naik angin, rotan tu tak jalan dahhh

    ReplyDelete
  5. Besar rimau tu..ngeri pulak tengok nih...

    ReplyDelete
  6. salam Nieda..nekcik pun rasanya tak sanggup nak masuk sini...serem

    ReplyDelete
  7. Nieda! rimau tu kenyang tu pasal dia baikkkk je.

    ReplyDelete