20 March 2014

Mac yang sedih

Apa nak kata memang bulan Mac bulan yang sedih bagi dompet saya. Lepas satu-satu ......huhuhu.Mula-mula kena renew roadtax kereta. Awal Mac dah mati . Ok fine, sebab dah bersedia dari awal.

Kemudian , tup-tup tak lama lepas tu  kereta bergesel pula dengan pagar besi.
Habis sememeh bahagian pintu belakang kereta. 

Dah nama pun masih lesen ' P' Alia anak saya yang sulung bawa , mak tak kata apa. Benda dah jadi . Nasib baik Alia dan Shauqi tak apa-apa. Dia bawa adik pergi mengaji kena pintu pagar rumah makcik mengaji masa nak balik. Duit lagi......



Bila hantar kedai, cina ni macam nak main pula.
Dia minta RM450 tapi minta kurang jadi RM400.


Pakcik India , tu kata kasi masuk internet .





Dia tau saya ambil gambar nak masuk internet.

Dan sampai sekarang master key saya masih ada kat cina ketuk ini lagi.

Nasib baik , masa nak ambil saya bawa kunci kedua. 
Macam-macam alasan , kunci tertinggal kat rumah.
Padahal dia dah tahu orang nak ambil kereta mesti  kena ada kunci.

Nasib baik bayaran  tak penuh lagi, dapat kunci saya bayar.


Nanti kakak tunggu saya call..... sampai sekarang saya call no respon .
Dah seminggu dah  ni.

Tu dia ...mak dah bebel.


Post a Comment