Buat Duit

Tuesday, September 9, 2014

Nasi gomak dari Utara


  1. wah dah dekat tu dengan kampung saya..
    padang besar time-time perayaan jangan haraplah nak dapat beli barang murah...harga tahap cekit darah
    next time kalau ada rezeki ke sana lagi..jangan lupa merasa pulut ayam dengan nasik gomak..sedap tu
    kalau ke bukit kayu hitam...cuba merasa daging bakar, antara yang pames kat sana :)
Komen dari Mrs  Smile tentang entry PADANG BESAR tempohari.

Tepung gomak   tahulah tapi nasi gomak  tak tahu pula. Tak pernah dengar pun. Banyaknya pilihan makanan di Malaysia sampai tak pernah jumpa. 

Bila nampak dari jauh rupanya macam pulut ayam pun ada.

Bila di google-google terjumpalah perihal nasi gomak DI SINI.

Nasi gomak @ nasi kunyit


.
Close up


Nantilah jika ada rezeki ke utara bolehlah mencuba makanan ini pula.


Gambar dari blog FB.

22 comments:

  1. mesti mrs smile terkejut ikon dia muncul di sini ...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha terkejut achik tengok...btw kalau ke sana jangan lupa merasa ye
      mana tahu kena dengan selera :)

      Delete
  2. hahaha..ingatkan salah eja " nasi LEMAK"

    ReplyDelete
  3. Masa kak zai pergi bukit kayu hitam baru2 ini tak tahu pulak ada special daging bakar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun.
      setakat lalu nak cop pasport nak ke hadyai tak sempat nak tengok apa yg ada di situ

      Delete
    2. kak zaitun & nieda...masuk bukit kayu hitam lepas immigration kat sebelah sana tu orang panggil danok...cari aje kedai-kedai kat situ memang banyak orang jual daging bakar tu

      Delete
  4. Saya pun nilah first time dengar nasi gomak! Dah banyak kali ke Padang Besar tapi tak pernah tahu pun....

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti sweetie ke Arau boleh cari dan mencuba pula

      Delete
  5. jgn kata mrs Smile..JM pun terkezut gak heheeh
    Nasik gomak?..hurm..festime jugak dgr..kalau tepung gomak ye..tahu heee

    ReplyDelete
  6. nekcik tau tepong gomak jer Nieda

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekarang dah tahu nasi gomak pula nekcik

      Delete
  7. kat utara mmng bnyk makanan pelik2 tapi sedap...t klu dtg lgi bleh la try

    ReplyDelete
    Replies
    1. berjiran dgn siam, jadi ada citarasa dr sana juga

      Delete
  8. Acik pun sama ngan nekcik tau tepung gomak je.boleh cuba nanti ni

    ReplyDelete
  9. mesti sedap ni..kat mana tu nak dpt nie..kat KL xde ke ni?

    Ostematrix Vs Susu

    ReplyDelete
  10. Pernah mkn sekali, ada bungkusan tulis NASI GOMAK.. kat kelate mane le glamer nasi ni.
    Sekali try.. oh sedap nyaa :D

    ReplyDelete
  11. oo..x penah dgr..lau kuih tepung gomak ada kan..

    ReplyDelete
  12. Betul tu Nieda...tepung gomak taulah ....Nasi Gomak tak pernah dengar hehe...
    Ohhh Nasi kuning rupanya yer Nasi Gomak tu

    ReplyDelete