30 November 2018

UP SIDE DOWN WORLD IPOH

 Assalamualaikum


Quickly come for these cute and funny pictures! 😉😆😘 . Business hour: 9am- 6pm Address: 55 Jalan Tun Sambanthan 30000 Ipoh, Perak, Malaysia. (Old Town Ipoh, nearby ‘Kopi Ais’ mural) . #upsidedownworldipoh #upsidedownhouse #upsidedown #upsidedownworld #upsidedownmuseum #ipoh #visitipoh #oldtownipoh #modernartmuseum #malaysia #malaysiatourism #ipohtourism #ipohcityawesome #ipohmali #ipohperak #ipohperak #ipohtrip #ipoholdtown #ipoh #tourismperak #visitperak #ipohawesomecity
Hadapan Up Side Down World Ipoh.



Ini cerita minggu  yang dah lepas....huhu  .Pada 4 November lalu, kami berombongan ke MAPS Ipoh ...tapi yang tu kendian sikit kita story.

Selepas ke MAPS kami singgah ke Up Side Down Museum.

Lokasi yang dibuat dalam rumah kedai tiga tingkat.Namun banyak bahagian yang  boleh kita explore di dalamnya.

Baru sebulan beroperasi.( baca dari 4 Nov) ...jadi staf-stafnya mengajar kami cara nak bergambar .Mungkin cara nak promosikan juga.

Kumpulan kami dibahagikan kepada  tiga kumpulan yang dilepaskan masuk secara berasingan. Saya masuk ikut group pertama. Jenuh nak habiskan semua tempat. Punyalah banyak tempat.Semua cantik dan menarik uantuk bergambar. Jenuh group yang menunggu.

Macam- macam aksi disuruh bergambar. Kamera kami pun staf yang pegang .

Sudahnya beratus- ratus keping dalam kamera . Jenuh nak delete pula.

Mari tengok gambar.

Ini kaunter  tiket.
Beroperasi setiap hari dari pukul 9.30 pagi hingga pukul 6 petang.

Action!

Bilik tidur

Tandas

Tangga

Kedai bunga.
Tempat pertama  bergambar selepas masuk 


Bilik tidur lagi.


Ruang rehat.

Action !!

Meja makan .

Boss pun sporting.

Bilik mendobi.

Dapur.




Set meja kopi.

Salah satu tempat menarik untuk di lawatan jika anda ke Ipoh.






Harga Tiket :

Warga Malaysia
Dewasa  : RM 16
Kanak-kanak 12 tahun ke bawah : RM10
Warga emas : RM10

Lokasi : 55 , Jalan Tun Sambathan , 30000 Ipoh.

Dibuka dari 9 pagi - 6 petang.