07 June 2020

Apa yang boleh vs apa yang tidak boleh dalam PKPP

Assalamualaikum.

Saya copy dan paste je..cepat sungguh mereka buat kerja.


Walau pun telah dibenarkan merentas negeri waspadalah sebab Covid masih ada.
Sabar-sabarlah bagi yang hendak pulang ke kampung bertemu ibu dan ayah. Atau nak balik makan durian ...musim durian dah gugur di utara ini.

Tak lari gunung dikejar ada rezeki tak kan ke mana juga.

Kita jaga kita.


Insya Allah selamat.




12 comments:

  1. Bolehlah balik kpg raya haji nanti..inshaaAllah..patuhi SOP..

    ReplyDelete
  2. Hari rabu ni jalan jemlah semua nak rentas negeri

    ReplyDelete
  3. Sampai2 kampung tu sebelum masuk rumah mandi dulu. Sepanjang perjalanan jangan singgah kedai la apa.

    ReplyDelete
  4. Dah rentas negeri ke? Jaga sop n stay safe

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah..ke Penang la kita. Daftar anak posting di Teluk Kumbar

      Delete
  5. alhamdulillah untuk kelonggaran ni.. cuma kita kena always berwaspada..
    musuh kali ni x nampak.. may Allah protect us all always..

    ReplyDelete
  6. tak sabar nya nak balik kampung

    ReplyDelete
  7. Hi good night, how are you? Do you accept one following the other's blog? We can be friends (there is no distance for friendship) and partner with our blogs. https://viagenspelobrasilerio.blogspot.com/?m=1

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum... hi everything! ;-) sihat ke tu? maaflah... baru laa ni dapat memunculkan diri. bukan sebab kuarantin tapi... err malaslah nak cakap hahaha... tak tau nak cakap apa. just harap lepas ni kita dapat bertegur sapa lagi macam dulu2... jgn lupa jenguk2 blog sy tu. sy dah bersihkan segala habuk dan sawang2 hahaha...see ya!

    ReplyDelete
  9. wpn skrg dah lbh 'open' tp kita ttp kena berhati2. case skrg dah jd dua digit

    ReplyDelete
  10. hrp PKP dilaksanakan utk kawasan2 zon merah je...

    ReplyDelete