Buat Duit

Tuesday, April 5, 2011

Tak nak warna PINK ok!

Tak habis2 masalah timbul blog aku mula berblog. Hari tu kisah 3 kali tukar dari EE, ke Mozilla sekarang ke Google pula, Ini pun tak tahulah pulak boleh tahan . Sejak 2 hari lepas talian internet pulak buat pasal. Not conected berpanjang sampai ke hari ni. Ini pun lepas guna talian hayat baru ok. Bolehlah hantar entry baru. Kalau kirim salam ajalah.

''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Alkisah , anak aku si Wafi ni ,dah hilang satu pensil case di sekolah. Habis serba maknika isi dalamnya let go. Tak tahulah sapa pula yang sapu atau tercicir kat mana2. Dia ni balik sekolah p letak bag sekolah kat kereta. Sebab kereta kena lock maka dia tinggalkan beg di tepi tempat parking, dekat dengan keretalah. Masalahnya, dia tak letak pencil case dalam beg sekolah . Dia letak atas beg dengan Tupperware bekal. Bila aku nak balik aku ambil beg dia (tuan beg dah hilang) dan masuk dalam kereta. Tak nampak pulak ada pencil case di kat luar tu.

Bila time nak pergi tuisyen baru kalut cari barang2 tu. Siap merajuk tak mahu p tuisyen. Salahkan maknya tak ambil. Nak ambil apa kebendanya , barang tak ada. Orang letak dalam beg , dia letak kat luar. Sekarang da hilang. Macam orang bnak pergi motong hilang pisau getahlah budak ni.

Sekarang bising nak pencil baru, serba serbi baru. Belilah maknya petang tadi. Pencil tekan 3 batang , mata pencil tekan , 2 pemadam dan kotak pencil baru. Siap dipesan tak mahu warna PINK kotak pencil tu , jadi belilah yang warna hitam ada gambar gula2 . Haik, tak suka juga macam pompuan . Banyak songeh budak ni!!!

3 comments:

  1. Salam Yong, bunyi cam orang pening jer. Dulu kita pakai pensel kaler sampai tinggal 1 inci. Kalau hilang jgn harap mak bapak beli baru, kena marah ada!

    ReplyDelete
  2. citer pasl budak sek ni mmg tak habis.dri celik mata smpai dia tutup mata mmg ada je bendanya...hihii

    ReplyDelete
  3. Ni lah masalah anak zaman sekarang. Tak reti susah sikit. Sedar2 semua ada depan mata. Nak banding zaman kita dulu mmg jauh bezanya.

    ReplyDelete