Balik tengahari dari kerja rasa tak nak makan nasi dah. Tapi bila tengok atas meja ada sambal belacan dengan ulam daun
getah ubi, bendi rebus, ada juga asam pedas siakap tak boleh tolak pinggan nasi. Terangkat weh. Mak yang masak. Sesekali mak masak sedap meleleh.
Selalu ikan siakap ni orang masak tiga rasalah, masak stim la. Tapi nak cuba pula masak asam pedas . Sedap dengan rasa isi nya yang lembut dan tebal tu.
Lain kali boleh cuba lagi.
*Tengah tunggu kek oren blended masak.
tak pernah le cuba, memang betul biasa org buat 3 rasa
ReplyDeleteCik ina pernah wat asam pedas ikan siakap, memang sedap.wat stim asam pun sedap. kek oren blended tu terbau-bau oren dari sini.
ReplyDeletemacam sedap je.
ReplyDeleteish laprnya
Assalamualaikum Yong, Siakap senohong... eh tk penah buat sikap masak asam pedas. Masak apa pun tak penah, makan kat restoren jer ikan ni. Bukan dia banyak tulang ke?
ReplyDeletekak halima: mana ada ikan ni byk tulang, byk isi ada;ah
ReplyDeletemimi: Mai sini boleh makan sekali.
ReplyDeletecik Ina: kek dah masak . Jemput makan ...
ReplyDelete