Buat Duit

Saturday, October 29, 2011

BUKIT BENDERA

Terowong  ..wajib lalu.

Keretapi sedang berselisih.

Dalam terowong.
Ada dua laluan sebenarnya. Kalau nak berselisih tak de hal lah.

Pandangan dari dalam keretapi.

Pandangan dari atas.

Tambang naik ke puncak ialah RM8 untuk dewasa , RM4 untuk kanak-kanak /warga mas.Keretapi berhawa dingin dan sangat laju jika berbanding dulu. Tapi penumpangnya macam naik bas mini pink zaman dulu-dulu kat KL. Berhimpit. Hanya ada dua baris saja bangku (kanan dan kiri), di tengah-tengah lapang.

 Jadi kalau tak dapat duduk tu terpaksa berdiri sambil menjamu mata melihat pandangan kiri dan kanan laluan. Best juga.

Hari ni dan semalam tibai masuk GA punyalah banyak. Belasah ja labu.

4 comments:

  1. Nieda..kalau dulu tu jalannya satu ajekan..tak boleh selisih.

    ReplyDelete
  2. Entahlah dah lama masa kali akhir naik dulu. zaman sekolah2

    ReplyDelete
  3. salam kak.

    ni kat penang ke? dah start ada balik ye k/api ni? last 3 yrs dulu ada g,masa tu kata dlm renovate.tak dpt naik ke ats.agaknya masa ngidam tk dpt naik tren,la ni anak lak yg sibuk nak naik tren hari2...

    ReplyDelete
  4. YA, baru mula balik. Keretapi aircornd lagi. cepat dan pantas.

    ReplyDelete