30 January 2012

KEK PISANG COKLAT RICE BERBADAM

Semalam masa melayan AJL ,  terjumpa resepi ini di  Masam Manis blog Azlita. Biasalahlah kalau sesiapa yang singgah sini memang terpegun dengan gambar dan dekorasi masakannya. Boleh ralit kat sini. Lepas satu-satu rasa nak tengok. Bukan saja resepi terbaru, resepi yang lama-lama pun tak jemu nak selongkar balik.

Memang dok mengidam nak buat kek ini.Sekarang pun dah masak. Berasap-asap lagi .Tapi saya tukar dengan badam untuk tabur di atasnya. Berbanding Azlita yang menggunakan pistachios. Hasilnya memang best. Kek gebu dan lembut serta berbau wangi.

                                       Kek sebelum dibakar. Badam yang ditumbuk sebagai topping.

                                        Dah masak tapi terpotong . Terlupa kena interfrem dulu.

                                                                 Masih panas berasap.
                                    
Terima kasih pada Azlita dan Kak Umi yang berkongsi resepi. 
Memang terbaik punya kek ini.
Tak rugi mencuba.

3 comments:

  1. sy mmg suka sgt apa2 je makanan yang ada badam..hehe..mesti sedap kan kak?

    ReplyDelete
  2. Sedap. mesti cuba tak nyesal punya

    ReplyDelete
  3. nampak sedap...terasa2 dekat tekak

    ReplyDelete