Buat Duit

Tuesday, May 8, 2012

KAMERA APA YanG OK

Google



Saya tengah teropong brand kamera digital mana yg ok. Saya nak gambar yang jelas dan terang kegunaan merakam kenangan jalan-jalan atau sisipan di dalam entry.

Sekarang saya guna Canon CoolPix .

Mana yang best antara Olimypus, Nikon , Fuji, atau Sony?

Kamera yang selalu digunakan dah tak berapa cantik gambarnya dek kerana dah terhempas ke lantai . Lens dah tak berapa betul. Sekarang hasil  gambarnya tak boleh nak harap sangat  . Kadang-kadang cantik kadang-kadang blur.

Bila selak balik gambar lama , gambar lama itu jauh lebih cantik dan tajam.

 Siapa punya kerja? Shauqilah. Asyik nak jadi kameramen raya tahun  lepas.




Meh lah kongsi info kat sini.



8 comments:

  1. Salam Yong,

    Akak tak pandai bab kamera ni, selalu pakai kamera handphone jer. Tapi suami ada hadiah sebiji kamera BENQ, dah 3-4 tahun, gambar jelas dan cantik.

    ReplyDelete
  2. kena tunggu recommendation teman lain yang pakar kamera la kak ... klu tanya saya mmg asalkan boleh snap kuar gambo ok la tu...hihihi

    ReplyDelete
  3. sebenarnya, jenama kamera tu tak penting, serious. Yg penting, kena pilih spec nya yg sesuai dgn penggunaan dan bajet kita + skill yang kita ada :)

    Tapi kalau nak byk pilihan dan mudah nak servis(andai rosak), pilih lah antara dua brand ni: Canon & Nikon.

    ReplyDelete
  4. x tau pasal kamera ni kak..tp sy guna camera canon je..tu pun dah lama..hihi

    ReplyDelete
  5. Kak Halima, Mak encik , Daddy ziyyad, Kathy Tuah : Terima kasih berkongsi ilmu.

    ReplyDelete
  6. saya dari dulu suka guna Nikon

    ReplyDelete
  7. Salah brand pulak. Jenama yg saya guna sekarang Nikon CoolPix.

    ReplyDelete
  8. Saya tau mana yang ok - kamera mahal. Sekian, terima kasih

    ReplyDelete