Buat Duit

Wednesday, June 6, 2012

Eh ! tak dak tajuk pula.....Zoo Songkla


Jangan terkejut melihat wayar berselirat di atas kepala ye. Itu pemandangan biasa di sini. Wayar-wayar ini ialah wayar telefon. Kiranya , TM mereka berkongsi tiang dengan wayar elektrik. semakin banyak rumah di sesuatu kawasan maka semakin banyak wayar yang berselirat.

Restoren Salma yang ada singboard merah. Setiap kali waktu makan kami akan berjalan kaki ke sini dari hotel Diomand Plaza. Di kiri kanan jalan akan ada penjual di kaki lima. ereka akan berniaga awal pagi. 7.30 pagi dah ada kut.


Pakaian yang dijual di kaki lima kedai.  Peniaga Siam ni tutup kedai lewat pagi. Start kerja pun awal pagi juga. Gigihnya mereka cari duit.

Jalan masuk menuju ke Zoo Songkla. Perhatikan binatang batu di sebelah kanan tu.
Naik bas tak berdinding melawat bahagian dalam zoo.
Amboi cikgu ni....sampai menyenget nak bagi laluan kat kami di belakang.


Satu bakul betik RM 2/ 20 bath

Kandang rusa . 

Pkok apa ke nama tak tahu . Spesis makan serangga.

Depan sarang burung besar tadi.... terbekenan
 pokok yang berjurai-jurai atas kepala tu.


Masa ni dah nak keluar zoo.
Binatang tak berapa banyak sangat kalau nak banding dengan zoo Taiping atau Safari Indonesia.
Tapi bolehlah....dah mai sini wajib singgah.

P/S - FloATING mARKet dibuka selepas pukul 2 petang. Tapi lagi meriah sebelah malam. Orang pun berbondong-bondong datang, lagi malam lagi happening -  Menjawab pertanyaan GB.







11 comments:

  1. assalam nieda..last acik masuk zoo tahun 2005 di taiping..

    ReplyDelete
  2. bestnya dpt ronda2 thailand :-)... err kak nieda cikgu ke?

    ReplyDelete
  3. salam k.nieda....ros singgah tgk akak jalan2 ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat India pun byk wayar berselirat mcm tu kak..eh, tapi saya tak pernah la gi India tu, tgk dlm email je...hehe...

      Delete
    2. Memang belah 2 sana mcm tu kut. Vietnam pun serupa juga

      Delete
  4. seronok ni... kami tak pernah sampai hatyai... nak sangat pergi... nak makan..

    ReplyDelete
  5. Salam Yong,
    Mana besor, Zoo Songkla kaa Zoo Tepen?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasa2 mcm Zoo Tepeng yg lebih besar

      Delete
  6. wah sempat masuk zoo lagi. hihi..

    ReplyDelete
  7. Cantiknya..bila lah agaknya saya nak sampai sana//

    ReplyDelete