Buat Duit

Saturday, August 11, 2012

Baju raya.

Semakin dekat nak raya semakin ramai orang berbelanja .Pasar raya penuh dengan umat manusia.Meriah sungguh .Pemandangan ini adalah biasa jika kita nak raya . Masing-masing sibuk membeli belah .Membeli apa yang patut terutama pakaian baru untuk anak-anak. 

Kadang-kadang sebelum puasa lagi dah siap sedia. Maklumlah kalau masuk bulan puasa punyalah sesak. Kedai -kedai baru pun mula dibuka . Tauke kedai pasang strategi  , sebelum raya ni mesti untung besar punya.

Tapi kalau orang lain nak raya tak sehebat ini kan?Kat mana mereka berbelanja?




6 comments:

  1. bila jadi mcm kami kat sini takde pening2 nak pikir psl baju raya. Recycle aje baju2 lama. Anak2 tiap kali raya duk ulang baju tu lah jugak selagi muat ehehe..tak berbaloi nak beli & pos sbb pakainya cuma sekali setahun.

    p/s: selamat bershopping baju raya akak :-)

    ReplyDelete
  2. tak jugak..saya penah jadi promoter kat jusco masa nak chinese new year.. promote bahagian makanan kat ground floor tu..diorang siap beli arak sampai 2-3 troli pun ada.. sama je.. cuma maybe masa diorang dok sopping tu kita dok kat umah je..hehe..

    ReplyDelete
  3. setuju dengan pendapat Rai, kita tak perasan sbb masa diorang dok sibuk shopping kita tak ikut shopping sama

    ReplyDelete
  4. Nice blog :)
    salam kenal sobat :)
    di tunggu kunjungan balik.nya ya !terimakasih ...

    ReplyDelete
  5. dah lama ak sopim raya... selamat bersopim kak nieda

    ReplyDelete
  6. saya belum dapat baju raya yg sesuai... feninnn..

    ReplyDelete