21 August 2013

Kuih lama juga jadi pilihan

Biskut sarang semut

Resepi orang lama selalunya terbaik.
Nak buat senang saja tapi perlu ada parut (yang parut keju / sengkuang).
Parut kemudian isikan  dalam bekas plastik hitam .
Bakar.

Biskut Makmur

Biskut yang saya suka.
Ada orang konfius biskut arab antara biskut makmur.

Biskut Arab rasanya tak ada kacang . Biskut makmur ada inti selalunya letak kacang tanah sebiji.

Tapi masa kecil-kecil dulu,  saya makan inti kismis dan kacang tanah yang dimasak dulu dan digentel-gentel seperti inti tat nenas dan di dalam kuih makmur ini. 
Gabungan kismis dan kacang ............alamak sedapnya.

Dah habis.



Biskut semprit

Ini pun resepi orang lama. 
Tapi bila masuk mulut ...cair.
Gebu, lemak semua ada.

Biskut ini pun dah habis.



Post a Comment