Buat Duit

Monday, October 6, 2014

Ke Padang Besar



Inilah pemandangan dari Changloon ke Padang Besar.
Seluas mata memandang .


Sangat luas  berekar-ekar.
Tiada rumah dan bangunan di sini.
Rata.......

Pengalaman ini ialah  semasa kami ke Padang Besar awal September lalu.
Namun jika berkunjung ke Padang Besar di kala cuti umum , masa itu cuti Hari Merdeka bukanlah masa yang sesuai untuk membeli belah.

Harga adalah sangat tinggi . Penjual pun amat kedekut untuk mengurangkan harga jualan. Maklumlah orang ramai yang ingin membeli  seperti ulat.......sangat ramai. Habis berlaga bontot.





















* Lihat gambar feeling obersea.








9 comments:

  1. salam perkenalan dari Germany... seronok tengok gambar langit, saujana mata memandang... kalau free2, jemputlah join giveaway saya... saya nak kasi keychain dari PARIS, ada 20 tau...jemput lah yer... giveaway hingga ke hujung oktober...

    jindrisska.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Kak zai baru aje ke sana. Masa tu tak cuti sekolah pun tapi harga barang tetap mahal jika dibandingkan dengan dulu jauh sangat.

    ReplyDelete
  3. Padang besar itu luas banget ya Kak Nieda ? padang besar itu ditanam kelapa sawit atau kosong ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Padang Besar hanya sekadar nama tempat yang menjadi tumpuan orang membeli belah .
      lokasi yang bersebelahan dengan Thailand menjadikan ia salah satu pintu masuk ke sana juga. Jadi tak hairanlah banyak barangan yang di jual di sini adalah barang Siam(Thailand)

      Delete
  4. Lama dah tak kesana nieda..last 2009 rasanya

    ReplyDelete
  5. Subhanallah cantik betul gambar.
    Awan ape tu stratus ke kumulus? Tak ingat dah Geography.

    ReplyDelete
  6. Akak beli apa kat sana?
    Saya x pernah sampai Padang Besar lagi.
    Ramainya kalau sampai berlaga bont*t. Haha..

    ReplyDelete
  7. ye betul..lihat gambar feeling obersea..ini lah pemandangan yg JM lalui semasa drive dari Perth ke Lancerlin..jauh mata memandang dan jalan lengang tanpa kenderaan

    ReplyDelete