20 November 2014

ABC & Pasembor di Padang Kota


ABC Padang Kota


Saya memang pengemar ABC - Ais Batu Campur atau ais kacang.  ABC padang Kota ini ada  letak buah kabung tapi sebiji saja.....tak puas nak gigit. 

Kalau ke Batu Ferringgi jangan lupa cuba ABC di sana. Lagi best dengan campuran kacang merah, kacang tanah , buah kabung, buah pala yang banyak dan susu yang lemak .ABC Penang saja yang ada buah kabung. tempat lain tak pernah saya jumpa lagi. 

Kami singgah di sini sebab ada yang nak bungkus pasembor Padang Kota bawa balik .
Jangan tak tau, sepinggan boleh cecah Rm 30 atau lebih lagi  kalau pakai ambik apa 
yang ada di  depan mata.
Pasembor ke , rojak sotong ke,  Bai ni kata sama saja.


Rambang mata dak?

Ada banyak pilihan , ketam , sotong , kentang rebus, fish cake , fish ball, dan keluarganya (sama yang Yong Tau Foo ) punya.

 RM 25 mesti punya.


Mula-mula minta dia bubuh nak RM10 tapi dia suruh ambik sendiri pula.Cikgu Suhaili orang yang pertama pilih kena RM21, yang kedua RM 16 . Tu tak ambik ketam lagi .Kalau ambik ketam lagi lah mahal. Jadi berhati-hatilah  jika  nak makan pasembor.Pilihan mesti berhemah  ....hihiihii.
Tapi sapa  memang mengidam pasemboq Penang belasah sajalah . 

Makan di sini bestlah mengadap laut  ada angin yang bertiup ....sepinggan pasembor pun tak terasa sedar-sedar tinggal kuah.


**Gambar pasembor  dari google. 


Post a Comment