04 November 2014

Strawbery field hotel, PJ

              Bertolak dari rumah agak awal lepas solat Jumaat  ke Kelana Jaya minggu lepas urusan anak sulung - Alia. Tapi masa yang betul-betul bergerak masuk highway  dari Kamunting dah  pukul 6 petang. Last-last sampai di sana lepas sesat tak jumpa jalan ke Kelana Jaya kami tidur di PJ saja. Mana taknya dah hampir 1.30 pagi.  Badan dah penat nak minta tilam.


Kami tidur di Strawbery Field di PJ sebelah Bank Islam. Nasib dapat hotel baru. Dapat bilik twin bed. Bilik family dah habis. Tapi oklah Rm 118 semalam. Kalau mahal rugi juga sebab dah masuk lewat. Kalau family room tambah RM 10 lagi.

Bilik kami .

Ada khas untuk OKU. Bagusnya....!

Akhirnya , satu tilam bawa turun bawah.

Lukisan semata .

LCD tak sempat tengok pun. 

Ada juga....bersih . 
Kata bilik baru kan?

Depan hotel ada basikal besi.
Gambar di  pagi hari waktu nak chekout.

No breakfast tapi ada potongan harga untuk lunch.
Tak sempat ambil kami ke tempat lain.



13 comments:

Scdha Sein said...

Bilik utk OKU? First time dgr...

Zaitun said...

Hotel baru lebih bersih dan jarang ada masaalah.

Nieda ramly said...

tu la pasal. first time jumpa

Nieda ramly said...

rezeki dapt hotel baru

Sweetie said...

Tengok nama hotel ingatkan kat Cameron... agaknya inilah hotel pertama yang mengadakan fasiliti untuk OKU sebab saya pun ni first time tahu.

Kopiolimauice said...

mcm mna bilik oku tu? murah ke bilik nya

kakyon said...

belum pernah dengar hotel ada bilik untuk OKU. baguslah kan untuk pengunjung yang ada anak OKU..

Nieda ramly said...

tak tanya pula. bila sampai atas baru tahu ada bilik OKU.

Diana Rashid said...

Bilik untuk oku tu mesti bil air dan tandas nya lain sikit kot dari yang biasa..kan??

Nieda ramly said...

mungkinlah . sebab kalau tak ada khas sebegitu susah juga mereka

Jari Manis said...

ok lah dgn harga tu

NEKCIK said...

Baru betol lah hotel tu..nekcik pun tak pernah dengar lagi..macam kat cameron highlands pulAK

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Alaaa...ruginye x ambik lunch.
Napa x pass kat saya jexD