Buat Duit

Thursday, November 12, 2015

Shauqi nak terbang - Flying Fox

Cerita Flying Fox setahun dulu  klik 2014


Minggu lepas , sekolah kami mengadakan perkhemahan unit beruniform, 
Dalam tu ada pengisian untuk 2 hari ...satu  yang jadi fovarite ialah flying Fox.
Apa lagi budak  Shauqi ni  ...sukanya dia boleh tumpang sekaki.  
Tahun lepas dah cuba tahun ini nak try juga.
Dua kali  pula tu...



Tapi dalam ramai-ramai ni , ada juga  yang gayat , menangis , menjerit dan ambil masa nak berlepas dari tingkat 3 bangunan sekolah kami tu. Ada yang kena pujuk, kena bagi semangat  untuk terjun.
Budak lelaki pun ada penakutnya. Bila tengok orangnya dia lah  hero dalam kelas tapi time nak terjun dari tempat tinggi mengigil juga.


Get ready dengan peralatan ...topi , tali pinggang.



Terbang  dari tingkat 2 ke bawah.

Terpaksa pujuk , orang last sekali terjun.
Muka dah pucat.
Kawan di bawah riuh memberi semangat .
Sekurang-kurangnya ini adalah pengalaman untuk dia.
Kalau di luar kena bayar ...yang free ni kena cuba walau pun sekali.


Yang montel pun lepas.


Tinggi

Persiapan sebelum terbang. Kena lengkap  pakai peralatan untuk keselamatan.




Nun dihujung sana tempat mendarat.

Ini tahun kedua Flying Fox diadakan  di sekolah kami dengan kerjasama Unit Kokurikum Negeri.
Terima kasih  .



13 comments:

  1. tak pernah lg try yg ni...gayat jg..hihi..

    ReplyDelete
  2. Auntie dulu masa first time cuba.. takot-takot jugak.
    Tapi lepas tu.. best woooo..

    ReplyDelete
  3. Berani betul shauqi Klau auntie gayat sangat.

    ReplyDelete
  4. Tengok gambar pon dah tahu gayat! Ohhhhhh!!! Tidakkkkkkkkkkkkkk!!!

    ReplyDelete
  5. Huh! saya pun gayat... Kuat semangat Shauqi ni... kalau dapat pergi PLKN mesti dia suka... Banyak aktiviti lasak. Flying foxnya lagi tinggi dan panjang.

    ReplyDelete
  6. aiyakkkk...kalau sy lom tentu berani nk wat flying fox nih...hehehe

    ReplyDelete
  7. teringat ade aktiviti adventure naik basikal kayuh atas tali kat filipina kott., leh budak shauqi try tahun depan ye makk ;p

    ReplyDelete
  8. Saya tak terbang. Saya spesies yang excited tgk orang terbang & hanya melihat dari bawah. Gayatttt :)

    ReplyDelete
  9. ehehehe dulu ada gak buat kat sekolah menengah.. tapi ceq tak naik.. penakot =D

    ReplyDelete