12 November 2015

Shauqi nak terbang - Flying Fox

Cerita Flying Fox setahun dulu  klik 2014


Minggu lepas , sekolah kami mengadakan perkhemahan unit beruniform, 
Dalam tu ada pengisian untuk 2 hari ...satu  yang jadi fovarite ialah flying Fox.
Apa lagi budak  Shauqi ni  ...sukanya dia boleh tumpang sekaki.  
Tahun lepas dah cuba tahun ini nak try juga.
Dua kali  pula tu...



Tapi dalam ramai-ramai ni , ada juga  yang gayat , menangis , menjerit dan ambil masa nak berlepas dari tingkat 3 bangunan sekolah kami tu. Ada yang kena pujuk, kena bagi semangat  untuk terjun.
Budak lelaki pun ada penakutnya. Bila tengok orangnya dia lah  hero dalam kelas tapi time nak terjun dari tempat tinggi mengigil juga.


Get ready dengan peralatan ...topi , tali pinggang.



Terbang  dari tingkat 2 ke bawah.

Terpaksa pujuk , orang last sekali terjun.
Muka dah pucat.
Kawan di bawah riuh memberi semangat .
Sekurang-kurangnya ini adalah pengalaman untuk dia.
Kalau di luar kena bayar ...yang free ni kena cuba walau pun sekali.


Yang montel pun lepas.


Tinggi

Persiapan sebelum terbang. Kena lengkap  pakai peralatan untuk keselamatan.




Nun dihujung sana tempat mendarat.

Ini tahun kedua Flying Fox diadakan  di sekolah kami dengan kerjasama Unit Kokurikum Negeri.
Terima kasih  .



Post a Comment