Assalamualaikum .
Simpan resepi kat sini.
Menjadi elok dan sedap di tekak saya.
Lembut , gebu dan moist.
Waaa..masuk bakul pula.
Tak, tak...bukan pujian untuk saya tapi untuk tuan punya resepi.
Saya jumpa bila di google saja.
Dari resepi KIKI .
Cara nak buat pun sgt lah mudah.
Campur semua, mix sampai putih dan kembang baru masuk memtega yang di cairkan.
Senang sangat.
Baca resepi pun tak stresss...😁
Resepinya.
170 gm gula kastor
1 sm ovalatte
1 sk esen vanila
230 gm tepung gandum
1 st baking powder
50 ml susu full cream
* putar semua di atas hingga putih
150 gm.mentega yg dicairkan.
Hanya kaup balik mentega bila aduman dah kembang.
# saya mix mentega cair tu....nak cepat.
Alhamdulillah, cantik coraknya..kaler hijau..nice..
ReplyDeletetkasih nohas...tekstur kek pun lembut gebu.
Deletelepas ni mmg ikut resepi ini sja .
Sedapnya kek marble. Cantik kejadiannya juga.
ReplyDeleteada lg x? sy nakkkkkkk ;-)
ReplyDelete